ΟΔΚΕ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ΟΔΚΕ απέστειλε έγγραφο με σημαντικές διευκρινίσεις για τη διαδικασία των δηλώσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για την προσοχή των Μελών μας.

Παραθέτουμε αυτούσιο, μέρος της επιστολής

“Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου 2021 όπου λήγει η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων ενεργείας και μη ενεργείας

 Λόγω ότι τα προηγούμενα έτη δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα και αστοχίες από την μη σωστή τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών, θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή τόσο στους Συνδέσμους όσο και στα μέλη σας στα εξής:

  • Να είναι συμπληρωμένα ΟΛΑ τα στοιχεία στο προφίλ του κάθε χρήστη. Υπάρχουν Διαιτητές που δεν έχουν συμπληρώσει στοιχεία που συνοδεύουν την δήλωση τους όπως όνομα πατρός, τηλέφωνο κλπ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η δήλωση που θα υποβληθεί να μην είναι ολοκληρωμένη και να ΜΗΝ γίνεται αποδεκτή.
  • Ειδικά, οι Αξιολογημένοι Διαιτητές πρέπει να  δείξουν  προσοχή στην σωστή συμπλήρωση των στοιχείων επικοινωνίας τους, με ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό ΑΜΚΑ τους, λόγω του ιού της πανδημίας  και ενόψει του ετήσιου σεμιναρίου.
  • Δηλώσεις οι οποίες, είτε εκ παραδρομής είτε λόγω μη σωστού ελέγχου των προφίλ των Διαιτητών, δεν είναι  πλήρως ενημερωμένες, ή δεν έχουν συνημμένα τα σωστά έγγραφα ΔΕΝ θα γίνουν αποδεκτές  και θα απορριφθούν από την ΟΔΚΕ με τις γνωστές συνέπειες για τα Μέλη σας .
  • Σας γνωρίζουμε ότι, το ΔΣ της ΟΔΚΕ κάνει ενδελεχή έλεγχο στα απαιτούμενα έγγραφα τα οποία οι Διαιτητές επισυνάπτουν στην δήλωση τους. Τυχόν παραποίηση των συγκεκριμένων εγγράφων αποτελεί ποινικό αδίκημα.
  • Η συγκεκριμένη πλατφόρμα δέχεται δηλώσεις ενεργείας και μόνο από 18 ετών έως 50. Επειδή η πλατφόρμα κρατά όλο το ιστορικό των προφίλ, παρατηρήθηκε ότι πολλά Μέλη έκαναν reset στο προφίλ τους, ώστε να γίνει δεκτή η δήλωση ενέργειας τους. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν ποινικά αδικήματα.  
  • Δηλώσεις που έχουν παραποιημένα έγγραφα η στοιχεία βαρύνουν αποκλειστικά των Διαιτητή.“
Scroll to Top