ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με το παρόν e-mail θα ήθελα να σας μεταφέρω ένα πολύ θετικό γεγονός που θα πρέπει να σας γεμίσει ικανοποίηση μια και φέρετε σε κάποιο βαθμό την ευθύνη και εσείς.

Χθες Κυριακή 28-2-2016 παρακολούθησα το παιχνίδι Γ.Α.Ο.Κ. – Α.Ο. ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ Β για την 1η αγωνιστική του 12ου ομίλου του πρωταθλήματος Ε.Σ.Κ.Α. παμπαίδων 2015-2016. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία για μένα, επειδή στον Α.Ο. ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ Β παίζει ο μικρός μου γιος αλλά και επειδή για τον γιο μου και για όλα τα παιδιά της ομάδας, το χθεσινό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους μετά από αρκετά χρόνια συμμετοχής στην ομάδα (επίσημα παιχνίδια εγώ θεωρώ τα παιχνίδια που γίνονται στα πλαίσια των πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Κ.Α. και όχι οποιοδήποτε άλλο τουρνουά).

Το παιχνίδι τελείωσε με σκορ 94-37 υπέρ του Γ.Α.Ο.Κ., ένα σκορ απόλυτα δίκαιο μια και τα παιδιά του Γ.Α.Ο.Κ. είναι ένα χρόνο μεγαλύτερα και είχαν και πολύ καλές μονάδες και πολύ καλή ομάδα. Όμως όλοι εμείς οι γονείς στην ομάδα του Α.Ο. ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ Β είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την προσπάθεια των παιδιών μας αλλά και με την διαιτησία του κυρίου Νικολόπουλου (νομίζω ότι αυτό είναι το όνομά του αλλά μπορείτε να το ελέγξετε. Για εμένα σημασία έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος και όχι το όνομά του). Δεν σας κρύβω ότι ήμουν πολύ ανήσυχος για το τι διαιτησία θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά στο 1ο επίσημο παιχνίδι τους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι η μοναδική Β ομάδα στον όμιλο και είναι και μικρότεροι σε ηλικία από το σύνολο των παιδιών των άλλων ομάδων. Μια κακή διαιτησία θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλές αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές στα παιδιά.

Όμως, όπως φάνηκε από πριν την έναρξη του παιχνιδιού, άδικα ανησύχησα. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ τα τελευταία 8 χρόνια σε πρωταθλήματα παμπαίδων, και έχω το βίντεο του αγώνα για να επιβεβαιώσει τα γραφόμενά μου. Επιπλέον η συμπεριφορά του προς τα παιδιά αλλά και προς τους γονείς που τον ρώτησαν κάποια πράγματα πριν αλλά μετά τον αγώνα έκανε πολύ θετική εντύπωση σε όλους. Προφανώς πρόκειται για έναν άνθρωπο με ήθος, καλούς τρόπους που ξέρει πώς να χειριστεί αυτά τα παιδιά χωρίς αγριάδες και περιττές κινήσεις αλλά με χαμόγελο και συγκαταβατικότητα. Και βέβαια ξέρει και να μιλάει στους γονείς μια και ήταν ευγενικός, προσιτός αλλά και λακωνικός όσο χρειαζόταν. Δεν άνοιξε συζήτηση αλλά απάντησε λιγόλογα, εύστοχα και μετρημένα δύο ερωτήσεις των γονιών.

Όλοι (μαζί και εγώ) συνηθίζουμε να κατηγορούμε τους διαιτητές για τα λάθη που κάνουν στην διάρκεια του παιχνιδιού και που θεωρούμε ότι αδικούν την ομάδα μας. Πολλές φορές φτάνουμε και σε καταγγελίες στα αρμόδια όργανα για κακές διαιτησίες. Προσωπικά δεν έχω ακούσει να επαινούν γονείς διαιτητή για την καλή απόδοσή του, πόσο μάλλον να στέλνουν εγγράφως αυτούς τους επαίνους στα αρμόδια όργανα (πιθανώς εσείς να έχετε δει κάποια τέτοια επιστολή) μια και θεωρούν αυτονόητη την τέλεια διαιτησία (που να ευνοεί και λίγο την ομάδα τους) και αποκλείουν την περίπτωση ανθρώπινου λάθους. Μέγα λάθος. Όπως κατηγορώ το κακό πρέπει να επαινώ το καλό. ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΩ και θεωρώ ότι όλοι οι γονείς και των δύο ομάδων που παρακολούθησαν το παιχνίδι συμμερίζονται την άποψή μου.

Δεν κατέχω κάποιο ιδιαίτερο πόστο στην ομάδα αυτή την εποχή πέραν του γεγονότος ότι είμαι αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αλλά βοηθώ όπου μπορώ την ομάδα και ιδιαίτερα τα τμήματα ακαδημιών μέχρι τα παιδικοεφηβικά. Στο πρόσφατο παρελθόν έχω διατελέσει τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ομάδας και έφορος σε όλα τα αναπτυξιακά τμήματα από τα προμίνι ως το εφηβικό. Το συγκεκριμένο e-mail σας το στέλνω απλά ως ένας γονιός που ασχολείται και αγαπάει το άθλημα και θέλει να το βλέπει να κάνει βήματα μπροστά. Και πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής μπορεί να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΥΣΕΙ.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε να διαβάσετε αυτό το e-mail.

Φιλικά,

Θεόδωρος Λιάσκος

Scroll to Top