ΤΕΣΤ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΕΔΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΣΚΑ 2016

  •  Ο Α2 διαπράττει παράβαση μπρος πίσω όταν από λάθος πάσα του Α1, αποκτά τον έλεγχο της μπάλας στο ύψος των ελευθέρων βολών, στο πίσω του γήπεδο, στην πλευρά του γηπέδου που βρίσκεται η γραμματεία. Οι διαιτητές καταλογίζουν την παράβαση και η επαναφορά της μπάλας θα γίνει από το εμπρός γήπεδο της Β, στο πλησιέστερο σημείο της παράβασης, απέναντι από το τραπέζι της γραμματείας.

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Ο Α1 ντριμπλάρει από το πίσω γήπεδο και τελειώνει τη ντρίμπλα ενώ στέκεται ιππαστί στην κεντρική γραμμή, κρατώντας τη μπάλα. Κατόπιν, ο Α1 πασάρει τη μπάλα στον Α2, όντας επίσης ιππαστί στην κεντρική γραμμή. Οι διαιτητές καταλογίζουν παράβαση μπρός πίσω την ενέργεια της Α ομάδας και χορηγούν τη μπάλα για επαναφορά στην ομάδα Β.

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Ο Α1 σουτάρει για καλάθι με τέσσερα (4) δευτερόλεπτα να απομένουν στη συσκευή των 24”. Η μπάλα αγγίζει τη στεφάνη, αναπηδά και ο Α2 ανακτά τον έλεγχό της. Η συσκευή των 24” θα ανανεώνεται στα είκοσι τέσσερα (24) δευτερόλεπτα.

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Ο Α3 σουτάρει για καλάθι. Η μπάλα αγγίζει τη στεφάνη. Ο Β1 αγγίζει τη μπάλα και κατόπιν ο Α2 ανακτά τον έλεγχό της. Η συσκευή των 24” θα ανανεώνεται στα είκοσι τέσσερα (24) δευτερόλεπτα.

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Ο Α1 ντριμπλάρει τη μπάλα από το δικό του πίσω γήπεδο και έχει το 1 πόδι  ήδη στο εμπρός γήπεδο. Κατόπιν πασάρει τη μπάλα στον Α2, που βρίσκεται ιππαστί στην κεντρική γραμμή. Ο Α2 ακολούθως, ξεκινά να ντριμπλάρει στο πίσω γήπεδο. Οι διαιτητές καταλογίζουν παράβαση μπρός πίσω την ενέργεια της Α ομάδας και χορηγούν τη μπάλα για επαναφορά στην ομάδα Β.

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Ο Α4 σουτάρει για καλάθι και η μπάλα αγγίζει τη στεφάνη. Ο Α2 κτυπά τη μπάλα και κατόπιν ο Α3 ανακτά τον έλεγχο της μπάλας. Η συσκευή των 24” θα ανανεωθεί στα δέκα τέσσερα (14) δευτερόλεπτα αμέσως μόλις ο Α3 ανακτήσει τον έλεγχο της μπάλας οπουδήποτε στον αγωνιστικό χώρο.

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Ο Α1 πασάρει με alley hoop τη μπάλα στον Α2. Η μπάλα δεν ανακτάται από τον Α2 αλλά αγγίζει τη στεφάνη και κατόπιν ο Α3 ανακτά τον έλεγχο της μπάλας στο δικό του πίσω γήπεδο.  Οι διαιτητές καταλογίζουν παράβαση μπρός πίσω.

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Ο Α3 πασάρει με alley hoop τη μπάλα στον Α2. Η μπάλα δεν ανακτάται από τον Α2 αλλάαγγίζει τη στεφάνη και κατόπιν ο Α4 ανακτά τον έλεγχο της μπάλας στο εμπρός του γήπεδο.  Η συσκευή των 24’’ δευτερολέπτων θα ανανεώνεται στα δέκα τέσσερα (14) δευτερόλεπτα αμέσως μόλις ο Α4 ανακτήσει τον έλεγχο της μπάλας.

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Η ομάδα Α είχε τον έλεγχο της μπάλας για πέντε (5) δευτερόλεπτα στο πίσω γήπεδό της όταν καταλογίζεται περίπτωση ταυτόχρονης κράτησης της μπάλας από αντιπάλους. Η ομάδα Α δικαιούται την επόμενη επαναφορά της μπάλας λόγω της εναλλασσόμενης κατοχής. Η ομάδα Α θα έχει μόνο τρία (3) δευτερόλεπτα υπολειπόμενο χρόνο στη διάθεσή της, για να περάσει τη μπάλα στο εμπρός γήπεδό της.

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Ο Α1 ντριμπλάρει για τέσσερα (4) δευτερόλεπτα στο δικό του πίσω γήπεδο όταν ο Β1 κτυπά τη μπάλα και την στέλνει εκτός ορίων. Το παιχνίδι θα επαναρχίζει  με επαναφορά για την ομάδα Α από το πίσω γήπεδο με τέσσερα (4) δευτερόλεπτα να απομένουν για να περάσει η μπάλα στο εμπρός γήπεδο της Α ομάδας.

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Ο Α1 σουτάρει, και καθώς η μπάλα είναι στον αέρα, ακούγεται η λήξη των 24αρων δευτερολέπτων. Η μπάλα σφηνώνει μεταξύ στεφάνης και ταμπλό. Το βελάκι εναλλασσόμενης κατοχής δείχνει για την ομάδα Α. Θα πρέπει ο αγώνας να ξεκινήσει με την ομάδα Α με υπόλοιπο 14αρων δευτερολέπτων?

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Ο Α1 είναι σε προσπάθεια για καλάθι, όταν ο Α2 και Β2 χρεώνονται από ένα διπλό φάουλ. Ο Α1, συνεχίζει την προσπάθεια του, και πετυχαίνει καλάθι. Θα πρέπει αυτό το καλάθι να μετρήσει?

ΝΑΙ – ΟΧΙ    

  • Ο A1 κάνει προσπάθεια για σουτ. Ο A1 έχει αφήσει την μπάλα από τα χέρια του, επιστρέφει στο έδαφος με το ένα πόδι και εκείνη την στιγμή του γίνεται φάουλ από τον B1. Το φάουλ θεωρείται ότι έχει γίνει μετά το σουτ και ο Α1, δεν δικαιούται 2 ελεύθερες βολές?

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Έχουν περάσει 50 δευτερόλεπτα κατά την διάρκεια του time out, και ο χρονομέτρης ηχεί την κόρνα. Δέκα δευτερόλεπτα αργότερα, ο χρονομέτρης ξανά ηχεί την κόρνα δηλώνοντας την λήξη του time out. Τότε, ο Β10, δηλώνει στον σημειωτή ότι θέλει να αντικαταστήσει τον Β4. Οι διαιτητές δεν επιτρέπουν στον Β10 να εισέλθει στον αγώνα?

ΝΑΙ – ΟΧΙ

  • Στην διάρκεια της πρώτης περιόδου, ο Α5, χρεώνεται με τεχνική ποινή διότι κρεμάστηκε από την στεφάνη. Στην 3η περίοδο , ο Α5 χρεώνεται με τεχνική ποινή λόγω διαμαρτυρίας του στον διαιτητή. Μπορεί ο Α5 να παραμείνει στον αγώνα δεδομένου οι 2 τεχνικές ποινές που χρεώθηκε δεν αφορούν διαμαρτυρία κατά των διαιτητών?

ΝΑΙ – ΟΧΙ

Scroll to Top